Onze fruitbomen kunnen in het voor- en najaar omgeplant worden!   
Waarom Van den
Boogaard fruitbomen?
1 jaar garantie
25 jaar ervaring
uitstekende prijs
betaling bij levering

       NIEUWS

Pruimenbomen


Onze pruimenbomen zijn 13 jaar oude laagstam bomen en dragen zoete pruimen. De pruimenbomen kunnen zo’n 4-6 meter hoog worden en bloeien van half april tot eind april met prachtige witte bloesem.

De pluktijd is van juli tot september. De onderstam van de pruimenbomen is geënt op Sint Julien A.


Onze rassen:
 
Reine Victoria: een grote, langwerpige pruim met een zoete smaak. De vruchten zijn roze van kleur. De Reine Victoria is een zelfbestuivende boom en kan solitair geplaatst worden. De pluktijd is half augustus.

Valor: een grote, sappige pruim met een zoete smaak. De vruchten zijn donkerblauw van kleur. Goede bestuivers zijn de Jubileum en Voyageur. De pluktijd is half augustus.

Voyageur: UITVERKOCHT een middelgrote pruim met een zoete smaak. De vruchten zijn blauw van kleur. Goede bestuivers zijn de Opal, Jubileum, Reine Victoria en Valor. De pluktijd is eind juli.

Ziekte en aantastingen:
De belangrijkste ziekte bij pruimenbomen is loodglans. De bladeren van de aangetaste pruimenbomen krijgen een grijze of zilverachtige kleur. Daarnaast kan bacteriekanker optreden. Beide ziekten komen tegelijk voor. Roest is een belangrijke bladziekte, die vooral in natte nazomers schade kan veroorzaken. Verder kan de pruim worden aangetast door Monilia-rot.
 
Toepassingen:
Pruimen worden vaak rauw, uit de hand gegeten. Ook op culinair gebied is er van alles mogelijk, zoals de Limburgse pruimenvlaai en ander gebak, gepocheerd met kardemon of kaneel, gestoofd bij gevogelte of gerookt vlees,  in sauzen bij eend,- lams- of varkensvlees en uitstekend te verwerken in allerlei salades. Daarnaast onmisbaar voor het maken van pruimensap, pruimenwijn en pruimenjam.
 
Bewaren:
Rijpe pruimen kun je ca. 5 dagen op een koele plek bewaren (liever niet in de koelkast). Pruimen zijn ook geschikt om in te vriezen of te drogen. 

kies een taal :  FrançaisDeutschEnglishNederlands
TIPS!
Appelboom snoeien
Om meer fruit te krijgen, zorg je dat de appelboom veel bloesemhout maakt. Dit zijn kortloten, korte takjes .... tips Van den Boogaard
VOLG ONS OOK VIA:  
Facebook Van den Boogaard LinkedIn Van den Boogaard Twitter Van den Boogaard  
       
  Van den Boogaard
Coenraad Abelsstraat 2
6001 VL Weert
Nederland
Tel:     
Email: 


 0495-724215 
info@fruitbomenhandel.nl
Kvk nr:  
BTW nr:  
Bankrekening nr: 

58114483  
NL154696183B01
NL04 RABO 0104 8833 67    
  EG-kwaliteit, EG-plantenpaspoort nl             Naktuinbouw kwaliteitscontrole Registratienummer Naktuinbouw: 84199 
Copyright © 2013  |  disclaimer  |  sitemap Design by Slampaq Solutions BV