Onze fruitbomen kunnen in het voor- en najaar omgeplant worden!   
Waarom Van den
Boogaard fruitbomen?
1 jaar garantie
25 jaar ervaring
uitstekende prijs
betaling bij levering

       NIEUWS

Appelbomen


Onze appelbomen zijn laagstam bomen tussen de 4 en 50 jaar oud en dragen handappels.

De appelbomen kunnen zo’n  4 tot 6 meter hoog worden en bloeien in april tot mei met prachtige witte bloesem.

De pluktijd is van september t/m oktober. De onderstam van de appelbomen is geënt op M9.
 
Onze rassen:
 
Elstar: een sappige, knapperige appel met een zoetzure smaak. De vruchten zijn roodgeel van kleur. De Elstar is een zelfbestuivende boom en kan solitair geplant worden. De pluktijd is eind september tot oktober.

Jonagold: een stevige, sappige appel met een zoetzure smaak. De vruchten zijn roodgeel van kleur. Een goede bestuiver voor de Jonagold appelbomen is de Elstar. De pluktijd is midden september tot half oktober.

Golden Delicious: een middelgrote, vaste, sappige appel met een lichtzoete smaak.  De vruchten zijn groengeel van kleur. Een goede bestuiver voor de Golden Delicious appelbomen is de Elstar. De pluktijd is half oktober.

Goudreinet: een grote, stevige appel met een zoetzure smaak. De vruchten zijn rood of groen van kleur. Goede bestuivers voor de Goudreinet appelbomen zijn de Elstar, Delcorf en de Golden Delicious. De pluktijd is eind september tot half oktober.

Santana: een knapperige, harde appel met een friszure smaak. De vruchten zijn rood van kleur. Goede bestuivers voor de Santana appelbomen zijn de Elstar en de Jonagold. De pluktijd is begin september tot half oktober.

Junami: een knapperige frisse appel. De vruchten zijn rood van kleur. De Junami is zelfbestuivend. De pluktijd is september.

Ziekte en aantastingen:
De bladeren van de appelbomen kunnen aangetast worden door onder andere de schimmels, schurft, meeldauw Monila-rot (vruchtschimmel) en Botrytis-rot. Insecten tasten naast de bladeren en bloemknoppen ook de vruchten aan. Enkele inssecten zijn de bladrollers, appelbloedluis, bladluis, fruitmot (vruchtschimmel) en appelzaagwesp (vruchtschimmel).


Toepassingen:
De appel wordt vaak rauw, uit de hand gegeten. Ook op culinair gebied is er van alles mogelijk, zoals de traditionele appeltaart en appelflappen, gevuld met suiker en kaneel op de barbecue en uitstekend te verwerken in allerlei salades. Daarnaast onmisbaar voor het maken van appelsap, appelmoes, appelcider en appelstroop.

Bewaren:
Rijpe appels kun je enkele weken bewaren op een koele plek of in de koelkast. Appels zijn ook geschikt om te drogen.


kies een taal :  FrançaisDeutschEnglishNederlands
TIPS!
Appelboom snoeien
Om meer fruit te krijgen, zorg je dat de appelboom veel bloesemhout maakt. Dit zijn kortloten, korte takjes .... tips Van den Boogaard
VOLG ONS OOK VIA:  
Facebook Van den Boogaard LinkedIn Van den Boogaard Twitter Van den Boogaard  
       
  Van den Boogaard
Coenraad Abelsstraat 2
6001 VL Weert
Nederland
Tel:     
Email: 


 0495-724215 
info@fruitbomenhandel.nl
Kvk nr:  
BTW nr:  
Bankrekening nr: 

58114483  
NL154696183B01
NL04 RABO 0104 8833 67    
  EG-kwaliteit, EG-plantenpaspoort nl             Naktuinbouw kwaliteitscontrole Registratienummer Naktuinbouw: 84199 
Copyright © 2013  |  disclaimer  |  sitemap Design by Slampaq Solutions BV