Onze fruitbomen kunnen in het voor- en najaar omgeplant worden!   
Waarom Van den
Boogaard fruitbomen?
1 jaar garantie
25 jaar ervaring
uitstekende prijs
betaling bij levering

       NIEUWS

Perenbomen


Onze perenbomen zijn laagstam bomen tussen de 4 en 50 jaar oud en dragen hand- of stoofperen. De perenbomen kunnen zo’n 4-6 meter hoog worden en bloeien in april/mei met prachtige witte bloesem. De pluktijd is van augustus tot oktober. De onderstam van de perenbomen is geënt op KweeA.

 

Onze rassen:
 
Conference:  een grote handpeer die gemakkelijk groeit. Conference is een grote, lange, groene peer met een harde schil. Het vruchtvlees is zalmkleurig, sappig met een zoete smaak. De Conference is een zelfbestuivende boom en kan solitair geplaatst worden. Voor optimale opbrengst zijn de Doyenné du Comice perenbomen optimale bestuivers. De pluktijd is september.
 
Clapp's favourite: een grote handpeer, geel van kleur, kan ook als stoofpeer gebruikt worden (dan onrijp plukken, groen/geel) die gemakkelijk groeit. De pluktijd is augustus/september Geschikte bestuivers zijn de Conference en de Doyenné du Comice.

Triomphe de Vienne: is een zeer grote, smalle, spitsuitlopende populaire handpeer met wit vruchtvlees. De smaak is zoet en sappig. De pluktijd is augustus/september. Geschikte bestuivers zijn de Clapp's Favourite, Doyenné du Comice en Conference.

Hoogstam: diverse soorten, o.a. St. Remy stoofpeer
 
Ziekte en aantastingen:
Perenroest is een steeds vaker voorkomende schimmelziekte bij perenbomen. Deze ziekte kan de groei van een perenboom sterk vertragen, en de boom zal ook minder vruchten geven.
 
Toepassingen:
De handpeer wordt vaak rauw, uit de hand gegeten. Ook op culinair gebied is er van alles mogelijk, zoals een omgekeerde perentaart, geliefd op een kaasplateau en uitstekend te verwerken in allerlei salades. De stoofpeer wordt vaak als bijgerecht bij wild geserveerd en is ook prima te verwerken in cakes, taarten en salades. Daarnaast is de peer onmisbaar voor het maken van perensap, perenlikeur en perenjam.
 
Bewaren:
Rijpe peren kun je ca. 2 dagen bewaren in de koelkast. Stoofperen kun je enkele weken bewaren op een koele plek (liever niet in de koelkast). Onrijpe peren kunnen prima narijpen op kamertemperatuur. Peren zijn ook geschikt om te drogen.


 
kies een taal :  FrançaisDeutschEnglishNederlands
TIPS!
Appelboom snoeien
Om meer fruit te krijgen, zorg je dat de appelboom veel bloesemhout maakt. Dit zijn kortloten, korte takjes .... tips Van den Boogaard
VOLG ONS OOK VIA:  
Facebook Van den Boogaard LinkedIn Van den Boogaard Twitter Van den Boogaard  
       
  Van den Boogaard
Coenraad Abelsstraat 2
6001 VL Weert
Nederland
Tel:     
Email: 


 0495-724215 
info@fruitbomenhandel.nl
Kvk nr:  
BTW nr:  
Bankrekening nr: 

58114483  
NL154696183B01
NL04 RABO 0104 8833 67    
  EG-kwaliteit, EG-plantenpaspoort nl             Naktuinbouw kwaliteitscontrole Registratienummer Naktuinbouw: 84199 
Copyright © 2013  |  disclaimer  |  sitemap Design by Slampaq Solutions BV