Onze fruitbomen kunnen in het voor- en najaar omgeplant worden!   
Waarom Van den
Boogaard fruitbomen?
1 jaar garantie
25 jaar ervaring
uitstekende prijs
betaling bij levering

       NIEUWS

Verzorging en onderhoud


Het is verstandig om het 1e jaar een paal naast de bomen te plaatsen om de wortels voldoende steun te geven bij harde wind, zodat deze zich goed in de grond kunnen vastzetten. Verder in het groeiseizoen veel water geven! 

Grondsoort:
De fruitbomen kunnen op elke grondsoort geplant worden. Bij kleiachtige en zanderige grond kan gecomposteerde tuinaarde worden toegevoegd. 

Plantafstand:
De pruimen- en kersenbomen dienen op minimaal 1 meter afstand van elkaar geplant te worden. Voor de appel- en perenbomen is dit minimaal 1 ½ meter.

Snoeien:
De fruitbomen kunnen in  het voorjaar op eenvoudige wijze gesnoeid worden, waarbij verkeerd groeiende takken en oud hout weggeknipt worden. De stand van de takken is voor de vruchtproductie van belang. Verticale takken groeien veel en bloeien weinig; bij horizontale takken is dit net omgekeerd. Dit kan verholpen worden door in juni de eenjarige steile takken horizontaal uit te buigen, zodat ze het volgend jaar bloeien. 

De beste periode voor de snoei is afhankelijk van de soort. 

Appelbomen worden in de winter gesnoeid, maar niet tijdens een vorstperiode. Om een goede vruchtzetting te krijgen is een zomersnoei ook noodzakelijk. Vanaf half juni voor peren en vanaf half juli voor appels. Dit brengt voldoende licht en lucht in de kruin en rond de vrucht.

Kersen- en pruimenbomen worden veel minder gesnoeid. Het beste tijdstip om deze te snoeien is na de bloei of na de pluk in de late zomer.

Vruchtdunnen:
De vruchten dienen uitgedund te worden. Het vruchtdunnen geschied in de lente, kort na de bloei, als de 1e vruchten goed zichtbaar zijn. De vruchten die we laten hangen zitten op 10 cm afstand van elkaar. De kersen hoeven niet te worden uitgedund.

kies een taal :  FrançaisDeutschEnglishNederlands
TIPS!
Appelboom snoeien
Om meer fruit te krijgen, zorg je dat de appelboom veel bloesemhout maakt. Dit zijn kortloten, korte takjes .... tips Van den Boogaard
VOLG ONS OOK VIA:  
Facebook Van den Boogaard LinkedIn Van den Boogaard Twitter Van den Boogaard  
       
  Van den Boogaard
Coenraad Abelsstraat 2
6001 VL Weert
Nederland
Tel:     
Email: 


 0495-724215 
info@fruitbomenhandel.nl
Kvk nr:  
BTW nr:  
Bankrekening nr: 

58114483  
NL154696183B01
NL04 RABO 0104 8833 67    
  EG-kwaliteit, EG-plantenpaspoort nl             Naktuinbouw kwaliteitscontrole Registratienummer Naktuinbouw: 84199 
Copyright © 2013  |  disclaimer  |  sitemap Design by Slampaq Solutions BV